Cotroceni

Imobiliare Premium: Ce inseamna case de lux?

Imobiliare Premium: Ce inseamna case de lux?

Multi dintre noi ne dorim sa stam intr-un complex rezidential de lux, precum proiectele imobiliare prezentate pe portalul imobilar de lux LuxuryImob.ro

Multi dintre noi ne dorim sa stam intr-un complex rezidential de lux, precum proiectele imobiliare prezentate pe portalul imobilar de lux LuxuryImob.ro

Care sunt insa elementele reprezentative ale acestor proiecte de lux? Inainte de a le trece in revista, va invitam sa mentionam cateva dintre caracteristicile esentiale ale proiectelor imobiliare de lux: dimensiunea si amplasarea proprietatii, calitatea materialelor si detaliile de design. Aceste case de lux se disting adesea prin finisaje de inalta calitate, precum marmura, lemnul exotic sau piatra naturala, si prin facilitati extraordinare, precum piscine spatioase, terenuri de tenis sau cinema in casa. De asemenea, se pune un accent deosebit pe intimitate si siguranta, cu facilitati precum garajele subterane, sisteme de securitate de ultima generatie si gradini private luxuriante.

 

Iata cinci aspecte mai putin cunoscute despre piata imobiliara de lux:

 

1. DISPONIBILITATEA

Istoric, putine au fost situatiile cand a existat o criza a imobiliarelor de lux. Case scumpe au fost si sunt disponibile intotdeauna spre vanzare, spre deosebire de imobiliarele standard, cand pot sa apara disponibilitati limitate, influentate semnificativ de cresterea demografica si de cresterea salariului mediu / de imbunatatirea stilului de viata. Fiind deosebit de profitabile pentru dezvoltatori, acestia se orienteaza catre astfel de proiecte, chiar daca ROI-ul nu este imediat (amintim ca timpul mediu de vanzare a unei locuinte de lux este semnificativ mai mare comparativ cu una standard).

 

2. TRANSPARENTA

De multe ori, potentialul cumparator al unei locuinte de lux trece printr-un „filtru” al agentilor specializati inainte de a-i fi oferite informatii complete si, mai ales, de a putea viziona o astfel de proprietate. Si este de inteles: cand vinzi o proprietate de peste 2 milioane de euro, nu iti doresti sa ai sute de vizionari pe zi.

 

3. IMOBILIARE DE LUX vs. VILE OPULENTE

Nu intotdeauna o proprietate de lux (fie ca este in Bucuresti, in cartiere precum Cotroceni sau Primaverii sau Cluj-Napoca) inseamna o vila opulenta, care sa se intinda pe sute de metri patrati. In functie de zona si de istoricul proprietatii respective, aceasta poate fi catalogata drept „de lux” chiar daca are sub 100mp.

 

4. 360 MILIOANE $

Aceasta este valoarea celei mai scumpe case vândute vreodată. Dincolo de preț, ce este inedit la aceasta locuință, aflată în Hong Kong este că, deși inițial era un bloc de apartamente, a fost renovată într-o casă. Proprietarul acesteia, Yeung Kin-man, a devenit miliardar după ce a fondat Biel, companie producătoare de ecrane touchscreen pentru Apple și Samsung.

 

5. LUXURY REAL ESTATE IN 10 ATRIBUTE

Iata zece atribute inedite care pot defini / se pot regasi in cadrul unei vile de lux: colectie exclusivista de arta – sistem ultrasofisticat de securitate – grădini botanice – buncăre / locuințe subterane – structuri arhitecturale unice – rezervații naturale private – tuneluri subterane între diverse facilități – facilități sportive unice (inclusiv terenuri de golf sau piscine olimpice) – heliporturi private – insule private.

 

Va invitam sa incepem calatoria in lumea imobiliarelor de lux. Descoperiti oferta de imobiliare din Bucuresti.