Welcome To DWT Listing Theme

STADIONUL NATIONAL COTROCENI

Stadionul Cotroceni 2

Stadionul  National Cotroceni este singura arenă sportivă, în afară de Naţional Arena, realizată în Capitală după căderea regimului comunist.

Inaugurat în 1995, stadionul pe care la vremea respectivă evolua FC Naţional, echipă care deţinea palmaresul Progresului Bucureşti, are 14.500 de locuri şi a găzduit în mai multe rânduri echipa naţională de fotbal, finale ale Cupei României şi meciuri de Cupa UEFA.

Banca Naţională a României, deţinătorul Stadionului Cotroceni, nu a manifestat interes faţă de această arenă sportivă. Nu de puţine ori, în ultimii ani, au circulat zvonuri despre demolarea stadionului de lângă Palatul Parlamentului pentru a face loc unui nou mall.

Cunoscută sub numele de Parcul cu Platani, actuala bază sportivă din Cotroceni a fost donată prin decret domnesc în decembrie 1865 de însuşi Domnitorul Ioan Cuza-Vodă primei grupări cu caracter sportiv din România, Societatea de Dare de Semn.

Din anul 1867, această asociaţie şi-a extins activitatea modificându-şi denumirea în Societatea Centrală Română de Arme, Gimnastică şi Dare de Semn.

Cu trecerea anilor, bătrânul parc a îmbrăcat o altă haină şi o dată cu aceasta, inevitabil, şi-a schimbat înfăţişarea. Astfel, în anul 1939 a fost amenajat Ştrandul Izvor, mai apoi în 1949 stadionul de fotbal, tabloul fiind completat de arena de tenis (6000 de locuri) – 1975.

Treptat au mai aparut şi alte construcţii, dintre care cea mai importantă pentru desfăşurarea activităţilor sportive a fost Sala de Jocuri.

Arena din Parcul cu Platani a fost ultima reconstruita in Romania si pana acum, aici si-a disputat jocurile de pe teren propriu, formatia Progresul Bucuresti, care insa s-a retras de curand din campionat si are sanse mici sa revina aici din cauza conflictului cu BNR.

Stadionul apartine de Banca Nationala a Romaniei, cea care l-a si reconstruit la inceputul anilor ’90, fiind ultima lucrare de acest gen din tara noastra.Pe langa stadionul propriu-zis, in complexul sportiv Cotroceni se mai afla un hotel de trei stele pentru 24 de persoane, dar si restaurant.

Adresa : Bucuresti, Strada Doctor Lister, Nr. 37, Sector 5   Telefon 021/4106606